Hagel !

Home     I     Blog    I     Hagel !
Hagel !
b1

Gisteravond iets gebeurt wat elke fruitteler vreest: Hagel. Het zat in een zware regenbui verpakt. Dat hagelbuien vaak zeer plaatselijk zijn is nu ook weer bewezen. Ons perceel langwerpig en zo`n 650 meter lang. Aan het begin is er nog nauwelijks schade. 50 meter verder is de schade duidelijk zichtbaar op de pruimen. Dit loopt door in de appels en vermindert in de jonge aanplant kersen die in het zicht van de kraam staan. Bij de kraam en links daarvan geen schade van betekenis. Al bij elkaar een strook van zo`n 400meter breed. Tot nog toe bekend hebben nog 3 collega`s hetzelfde beeld. Dat er schade is, is zeker maar financieel nog niet in te schatten.

Op de pruimen is het, zoals je op de foto kunt zien vrij duidelijk. Dit zal ook tijdens de oogst zichtbaar zijn. Hetzelfde geldt voor de appels. De appel is nu nog een pluizig vruchtje maar zal binnenkort ook zijn gaten en deuken beter tonen. We kunnen in beide gevallen nog een gedeelte van de vruchten die het meest beschadigd zijn ertussenuit dunnen, maar zichtbaar blijft het altijd waardoor tijdens het plukken en sorteren er nog veel vruchten voor industrieprijzen weggaan. Dit zijn opbrengsten waarvan we nauwelijks de plukkosten kunnen betalen.
Op de uiteindelijk zwarte kers zal de schade naar verwachting klein zijn.

Geen reacties.

Laat een reactie achter

Leave a Reply

Uw email adres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Categorieën
Recente artikelen
post
Eerste perziken verwacht…..

De rijping van het eerste ras perziken gaat met de...

lees verder June 8, 2014
post
Rijping

Een van de eerste rassen, de burlat, begint te kle...

lees verder May 6, 2014
post
de Rui

Na de bloei wordt al vrij snel duidelijk welke blo...

lees verder May 4, 2014
Recente reacties
post

Jan 01, 1970
post

Jan 01, 1970
post

Jan 01, 1970