hoe het allemaal is begonnen

1990

Wij zijn in 1990 begonnen met het telen van fruit. Eerst alleen appels te weten: Elstar, Jonagold, Rode Goudrenet en Cox`s. Doordat schaalvergroting ook in de fruitteelt aan de orde is werden we voor de keuze gesteld: meegroeien of intensiveren. Door grote interesse in de kersenteelt werd de keuze al snel gemaakt.

1998

In februari 1998 hebben we onze eerste kersenbomen geplant. De eerste jaren daarna was de productie nog te klein en hebben wij deze doorverkocht aan collega`s.

2004

Vanaf 2004 was de oogst groot genoeg om zelf een kersenkraam te beginnen. Sindsdien hebben we de kersen geleidelijk uitgebreid ten koste van de appels. Ook het assortiment aan de kraam is uitgebreid met aardbeien, frambozen, bramen en bessen van collega`s uit de omgeving en onze eigen pruimen, perziken, abrikozen en nectarines.

2011

In november 2011 hebben we onze eerste abrikozen, perziken, en nectarines bomen geplant. Uiteraard blijven de kersen onze hoofdzaak. Daarom zijn we dan ook alleen geopend in de kersentijd. Die periode loopt ongeveer van begin juni tot begin augustus. Natuurlijk is dit afhankelijk van de temperatuur in het voorjaar. Actuele informatie over wanneer de kraam geopend is vindt u verder op de website !

2014